Grupa omladinskih aktivista okupljenih oko projekta „Osnaživanje mladih u promovisanju dijaloga i tolerancije” koji  NVO „Novi horizont“ realizuje uz podršku Ambasade SAD u Podgorici,  posjetila je Skupštinu Crne Gore.
Tokom obilaska zgrade Skupštine Crne Gore polaznici projekta imali su priliku da se upoznaju sa istorijatom crnogorskog parlamenta, načinom njegovog funkcionisanja, medijskog praćenja sjednica radnih tijela i plenuma, kao i da obiđu skupštinske sale i da pogledaju likovnu zbirku izloženu u Skupštini Crne Gore nakon čega su upoznati i sa organizacijom rada Službe Skupštine Crne Gore.

PARLAMENT 2
Posebnu pažnju mladima je privukla posjeta Biblioteke Skupštine koja sadrži građu iz oblasti prava, političkih nauka, istorije, ekonomije, zbirku službenih listova Crne Gore od 1945. i zbirku stenografskih bilješki sa sjednica Skupštine Crne Gore od 1946. godine do danas.U posebnoj sesiji, polaznici projekta sastali su se sa poslanikom Dejanom Đurovićem, sa kojim su u otvorenom razgovoru diskutovali o pitanjima parlamentarizma, obrazovanja, rodne ravnopravnosti, ekologije i turizma s posebnim osvrtom na opštine Bar i Ulcinj.

PARLAMENT 3

Partnerske škole na ovom projektu, koji za cilj ima edukaciju mladih o konceptu ljudskih prava, pitanjima različitosti i identiteta, demokatrskom građanstvu, su Srednja mješovita škola „Bratstvo-jedinstvo“ Ulcinj i Ekonomsko-ugostiteljska škola Bar.
Sastanku su prisustvovali koordinator projekta Nazif Velić, profesor Neđeljko Đurović i predavač na edukativnom programu Radomir Petrić.


amerika 23