Novi Horizont započinje realizaciju novog projekta pod nazivom „MLADI U INTERKULTURALNOM DIJALOGU “.

Opšti cilj ovog projekta je edukacija mladih iz Ulcinja o interkulturalnim vrijednostima i njihovo osnaživanje za promovisanje kulture, tolerancije, uvažavanja različitosti i izgradnje međusobnog povjerenja.

Kroz ovaj projekat koji će trajati devet mjeseci, radićemo sa 25 mladih aktivista u cilju stvaranja grupe budućih lidera sa ojačanim interkulturalnim kompetencijama, sa fokusom na dvije ključne dimenzije koje ima interkulturalno obrazovanje: uvažavanje različitosti i poštovanje ljudskih prava.

Predviđene aktivnosti u sklopu ovog projekta su: Škola interkulturalnog dijaloga, interkulturalni susreti mladih, dvojezična medijska kampanja i završni događaj – dodijela diploma polaznicima projekta.

Ovaj projekat se realizuje u partnerstvu sa NVO “Kutak Tolerancije” u okviru oblasti Zaštite i unaprijeđenja ljudskih i manjinskih prava – Interkulturalizam u 2024. godini, podržanog od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.


IMPLEMENTACIJA PROJEKTA

AKTIVNOST 1:
13.09.2024 organizovali smo uvodnu aktivnost na projektu „Mladi u interkulturalnom dijalogu“.
Gosti uvodničari bili su: predsjednik Opštine Ulcinj g-din Genci Nimangeu; predsjednica Skupštine Opštine gđa. Ivana Popović; generalna direktorica Direktorata za interkulturalizam u Ministarstvu ljudskih i manjinska prava gđa. Mila Popovich i službenik ovog direktorata za komunikaciju sa NVO g. Kristjan Dukaj. Polaznici projekta imali su priliku da kroz interaktivnu sesiju postavljaju pitanja gostima, ali i iznesu svoje stavove i mišljenja o problemima koje njih preokupiraju po pitanju njihovog uključivanja u procesu donošenja odluka. Projekat se realizuje u saradnji sa NVO „Kutak tolerancije“.